Τι είναι η αυτονομία θέρμανσης;

Τι είναι η αυτονομία θέρμανσης;

Οι πολυκατοικίες στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους διαθέτουν κεντρικό σύστημα θέρμανσης, δηλαδή υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Ο κεντρικός λέβητας που υπάρχει στην πολυκατοικία χρησιμοποιείται για την θέρμανση όλων των διαμερισμάτων και του νερού, εφόσον υπάρχει μποιλερ εγκατεστημένο.

Σε αυτή τη περίπτωση αναγκαστικά η θέρμανση των όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα και δεν υπάρχει δυνατότητα μεμονωμένης θέρμανσης καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται από όλα τα διαμερίσματα.

Αποτέλεσμα αυτού του περιορισμού είναι να απαιτείται συνεννόηση μεταξύ των ενοίκων της πολυκατοικίας για τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης.

Η αυτονομία θέρμανσης έρχεται να προσφέρει λύση σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα! Με την εγκατάσταση συστήματος αυτονομίας θέρμανσης το κάθε διαμέρισμα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ανεξάρτητα την θέρμανση του.

Η ανεξάρτητη θέρμανση μπορεί να επιτευχθεί είτε με εγκατάσταση ωρομέτρησης είτε με θερμιδομέτρηση και θερμοστατικούς διακόπτες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Uncategorized

Comments are disabled.