Υγραέριο

Το υγραέριο LPG είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα μεγέθη των εκπεμπόμενων ρύπων είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Το υγραέριο ευρύτερα γνωστό και ως γκάζι αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση καυσίμου για την λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης σε σπίτια αλλά και επαγγελματικούς χώρους.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον τομέα της μελέτης και εγκατάστασης συστημάτων αερίων καυσίμων (φυσικό αέριο και υγραέριο). Προσφέροντας πάντα την ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση σε κάθε εφαρμογή.
Οι έμπειροι μηχανικοί της εταιρίας μας και το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, εγγυώνται για την άριστη εκτέλεση της εγκατάστασης και την ασφαλή κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης.

Όλες οι εγκαταστάσεις υγραερίου διακρίνονται σε οικιακές και επαγγελματικές αναλόγως των χαρακτηριστικών και των διαστάσεων της εγκατάστασης.

Υπάρχουν διάφορες διατάξεις εγκαταστάσεων που μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που μας δίνει ο χώρος. Συγκεκριμένα για οικιακές συσκευές αερίου προτείνεται η εγκατάσταση με φιάλες για υγραέριο.

Μία μόνο φιάλη μείγματος, εντός του χώρου της οικίας, θα μπορούσε να εγκατασταθεί, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με υγραέριο μία οικιακή συσκευή (για παράδειγμα μία κουζίνα αερίου). Μια φιάλη υγραερίου θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε κάποιο εξωτερικό χώρο της οικίας και να οδηγείται η παροχή του υγραερίου έως τη συσκευή, μέσω μίας σωληνογραμμής αερίου. Σε διαφορετική περίπτωση όπου οι καταναλώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες, είναι αναγκαία η εγκατάσταση μίας συστοιχίας φιαλών, η οποία τοποθετείται σε κάποιο εξωτερικό χώρο της οικίας.

Κατ’ αναλογία και στην τροφοδοσία επαγγελματικών συσκευών με υγραέριο υπάρχουν ειδικές διατάξεις που καλύπτουν την ασφάλεια των επαγγελματικών χώρων.  Σε κάθε περίπτωση οι μηχανικοί μας προτείνουν την κατάλληλη εγκατάσταση που μπορεί να αποτελείται από φιάλες ή σταθερές δεξαμενές υγραερίου, λαμβάνοντας υπόψη, τις ανάγκες και τις καταναλώσεις των συσκευών που θα τροφοδοτηθούν με υγραέριο, καθώς και τους διαθέσιμους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να εφαρμόζονται όσα ορίζουν οι διατάξεις του τεχνικού κανονισμού σχετικά με τις εγκαταστάσεις αερίων καυσίμων.

Η τελική απόφαση για το είδος και τον τρόπο της εγκατάστασης πρέπει πάντα να καλύπτεται από τους ισχύοντες τεχνικούς κανονισμούς για την εγκατάσταση φιαλών σε οικίες καθώς και τις οδηγίες ασφαλείας των εγκατεστημένων συσκευών.

Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου

  • Το υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!
  • Μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα).
  • Η  μεγάλη του θερμική απόδοση το καθιστά ιδανικό καύσιμο για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.
  • Η έλλειψη πρόσθετων συστατικών στα αέρια καύσιμα τα καθιστά πιο καθαρό και με μεγάλο βαθμό απόδοσης.
  • Ευκολία στην εγκατάσταση & χαμηλό κόστος συντήρησης, γιατί δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.
  • Είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα άλλα υγρά και στερεά καύσιμα.